2011. szeptember 30., péntek

Myspace: hallga csak!

Myspace oldalunkon részletek hallhatók a Minden perc itthagy két dalából, Petri György: Egyszerű, dalszerű és Kántor Péter: Kikötő blues c. versének megzenésítéséből.

2011. szeptember 28., szerda

Maradó csillag

Deák-Takács Szilvia közölt ezzel a címmel szép ismertetést a Spanyolnátha művészeti folyóiratban a Minden perc itthagyról. A "Göncöl (...) fényeskedjék tovább augusztusnál, maradjon", írta kedvenc csillagképünkről az esős nyáridőben, az augusztusi csillaghullás kapcsán.

Szeptemberünk enyhe napjaiban olyan telet kívánunk, amilyet a szerző szavai vetítettek előre: "A legszebb nyári félbehagyott délutánra fogok gondolni a fehér télben, ülök majd a hatalmas üvegablak előtt, szól a harmonika, bendzsó, mandolin, gitár, furulya, elképzelem, hogy kinn vagyok, hogy maradtam, elképzelem, hogy látod a szitakötőt".

A Göncöl marad tehát minden évszakban, és vele itt vagyunk mi is, Pest városának égboltozata alatt.

2011. szeptember 23., péntek

Fenn a Facebookon

Facebook oldalunkra felkerült a történetünket bemutató, ötrészesre tervezett fotóalbumsorozat első darabja, a kezdetek előtti ősidőkről. Lájkoljon Ön is bennünket a Facebook-oldalunkon, nézze a sorozat folytatását, sőt nyerje meg a lájkolók között időről időre kisorsolt, Egy 30 éves férfi című maxi cédénk vadonatúj példányát!

Youtube: a lemez két dala élő felvételen

Youtube csatornánkon - goncolszekerensemble - megtekinthető a június 1-i lemezbemutató koncerten készített videó két részlete, amelyeken Kovács András Ferenc Árdeli szép tánc és Tóth Krisztina Visszhang című versének megzenésítését adjuk elő, az Oriolus kórus női kara és Kas Bence (ütőhangszerek) közreműködésével.

Lemezkritika

A Minden perc itthagy albumról Végső Zoltán írt kritikát Szimbiózisban címmel az Élet és Irodalom 2011. augusztus 26-i számában.